Instability of the pulsar surface in strong constant fields and generation of additional components due to combination scattering - Kontorovich, V. M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Періодичні структури на полярних шапках, що виникають внаслідок нестійкості поверхні пульсара в сильному магнітному полі, можуть бути відповідальними як за появу додаткових компонентів у пульсарному випромінюванні, так і за утворення серпоподібних гарячих точок, що виникають як можливий результат розсіювання Мандельштама–Рамана відбитого випромінювання обернутими позитронами.