Temperature gradient and transport of heat and charge in a semiconductor structure (Review Article) - Titov, Oleg Yu.; Gurevich, Yuri G. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Проведено детальний аналіз впливу теплової нерівноваги на транспорт у напівпровідниках. Показано, що транспорт тепла та заряду в біполярних напівпровідниках взаємозалежні та самоузгоджені. У загальному випадку розподіл температури в однорідних напівпровідниках не може бути постійним, або лінійною функцією щодо координати навіть у лінійному наближенні. Встановлено ролі нерівноважних носіїв заряду та рекомбінації в транспорті тепла.