Magnetic susceptibility of crystals with crossingof their band-contact lines - Mikitik, G. P.; Sharlai, Yu. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Теоретично досліджено орбітальну магнітну сприйнятливість, пов’язану з електронними станами коло точки перетинудвох ліній контакту зон в кристалі. Показано, що ця сприйнятливість може мати незвичну залежність від рівня Фермі, таможе значно змінюватисяз температурою, якщо рівень Фермі знаходиться поблизу точки перетину. Ці особливості магнітної сприйнятливості можуть бути кориснимипри детектуванні точок перетину в кристалі. Отримані результати пояснюють відомі температурні залежності магнітної сприйнятливості у V3Si.