Phenomenological description of spin dynamics in antiferromagnets: short history and modern development - Galkina, E. G.; Ivanov, B. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Короткий огляд альтернативних феноменологічних підходів до спінової динаміки антиферомагнетиків обговорюється в зв’язку з сучасним інтересом до надшвидкої спінової динаміки та її застосування. Описано специфічні властивості антиферомагнетиків, в першу чергу можливість спінової динаміки, більш швидкої, ніж у феромагнетиків. Обговорюються нові типи солітонів у анізотропних антиферомагнетиках.