Magnetoresistance of electrons in quantum ring with Rashba spin-orbit interaction - Babanlı, A.M.; Uçar, Osman (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Досліджено вплив спін-орбітальної взаємодії Рашби на транспортні властивості двовимірного квантового кільця з кінцевою шириною за наявності рівномірного перпендикулярного магнітного поля. Досліджено залежність магнітоопору від магнітного поля та параметра спінової орбіти Рашби у квантовому кільці з кінцевою шириною. Було показано, що за наявності спін-орбітальної взаємодії Рашби картина биття руйнується.