Magnetoresistance of graphite nanoplatelets with different structure - Ovsiienko, I.V.; Len, T. A.; Syvolozhskyy, O. A.; Matzui, L. Yu.; Mirzoiev, I.G.; Andrievskii, V. V.; Beliayev, E. Yu. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Досліджено магнітоопір об’ємних зразків графітових нанопластинок, отриманих різними методами, в магнітних полях до 2,2 Тл. Для графітових нанопластинок, приготованих хімічною обробкою вихідного графіту розчином перманганату калію в сірчаній кислоті, магнітоопір є від’ємним. Цей від’ємний магнітоопір можна пояснити з погляду моделі слабкої локалізації носіїв заряду в системі з недосконалою структурою. Для графітових нанопластинок, отриманих методом ультразвукової обробки, магнітоопір є додатним і не залежить від температури. Більш того, в магнітному полі понад ~ 0,7 Тл магнітоопір є лінійним щодо магнітного поля. Показано, що лінійний магнітоопір можна пояснити з погляду квантового лінійного магнітоопору моделі Абрикосова.