Magnetic and lattice excitations in the quasi-2D quantum spin compound (CuCl)LaNb2O7 - Gnezdilov, Vladimir; Lemmens, Peter; Wulferding, Dirk; Kitada, Atsushi; Kageyama, Hiroshi (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Дані фононного раманівського розсіювання квазідвовимірної квантової спінової системи (CuCl)LaNb2O7 використовуються для визначення ефективної структурної моделі, яка може послужити основою для її нетрадиційних магнітних властивостей. Крім того, спостерігається багатий спектр магнітних збуджень, включаючи квазіпружні флуктуації щільності енергії та зв’язані стани з кінцевою енергією. Ці моди є ключем до розуміння (CuCl)LaNb2O7 як системи з сильною взаємодією між добре локалізованими, внаслідок вираженої конкуренції магнітного обміну, триплетними збудженнями.