Reentrant superconductivity in a hybrid heterostructure with a high transparency barrier - Zubov, E. E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
В рамках самоузгодженого наближення ефективного поля часової теорії збурень розглядається вплив тунелювання електронів на спонтанні та індуковані параметри порядку в гібридній структурі нормальний метал–надпровідник. Для моделі без електрон-електронного розсіювання, а також електрон-фононного зв’язку в нормальному металі отримано критичну бар’єрну прозорість, коли надпровідність зникає в основному стані. Наявність некогерентних збуджень призводить до складного взаємозв’язку ефектів упорядкування, теплових флуктуацій та тунелювання. Поблизу критичної бар’єрної прозорості це може стабілізувати надпровідний стан у певних температурних інтервалах. В результаті спостерігається явище поворотної надпровідності. Вивчені спектральні властивості цієї гібридної структури відображають існування як когерентних, так і некогерентних елементарних збуджень.