Base pressure effect on electrical properties of chromium nanofilms - Shiva, L.; Alur, Chitralekha; Ayachit, N.; Udachan, L.; Bhairamadagi, S.; Kolkundi, S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Вивчено залежності властивостей хромових плівок, які осаджені на скляну підкладку, від товщини у діапазоні 3.5–70 нм. Спостережено зростання їх питомого опору з ростом залишкового тиску при осадженні, що пов’язано із розсіянням електронів на домішках. Довжина вільного пробігу електронів провідності визначалася в рамках теорії Мейядеса–Шацкиса.