Thermodynamic measurements of doped dimer-Mott organic superconductor under pressure - Matsumura, Y.; Yamashita, S.; Akutsu, H.; Nakazawa, Y. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Теплові аномалії в температурній залежності теплоємності навколо надпровідного переходу надпровідника, легованого дірками, κ−(BEDT-TTF)4Hg2.89Br8, що відомий як система димерів Мотта з трикутною ґраткою, досліджуються методом модуляції змінного струму під зовнішнім тиском. Щоб виявити електронний фазовий перехід в умовах прикладеного тиску для зразка монокристала, покращено роздільну здатність методу модуляції змінного струму. Відстежуючи відповідну частоту під час вимірювання температурного сканування, виявлено теплову аномалію з прикладеним тиском 0,3 ГПа, де електронний стан знаходиться в області перетину стану Фермі-рідини та стану, що не є Фермі-рідиною. Застосування зовнішніх магнітних полів Н = 2 і 6 Тл у напрямі в площині показує, що надпровідність у цій легованій трикутній ґратці молекулярних димерів відносно стійка до магнітного поля.