Analysis of experiments on the study of electrical activity in helium - Maidanov, V. A.; Syvokon, V. E.; Sokolov, S. S. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Проаналізовано з експериментальної точки зору роботи з дослідження «електричної активності» у надплинному гелії. На підставі аналізу опублікованих результатів експериментів про появу такої електричної активності при поширенні хвиль другого звуку, при коливаннях торсійного осцилятора, заповненого гелієм, й НВЧ електромагнітному накачуванні гелію зроблено висновок про те, що експериментальні результати, опубліковані до 2016 р., не дають достатніх підстав припускати наявність будь-якої особливої «електричної активності» гелію, та появу електричного сигналу в комірці з надплинним гелієм при поширенні в ній акустичних коливань можна обговорювати тільки після 2016 року. Природа цього сигналу потребує подальших досліджень.