Concentration, thermodynamic density of states, and entropy of electrons in semiconductor nanowires - Gulyamov, G.; Davlatov, A. B.; Juraev, Kh. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Отримано наближені рівняння для концентрації носіїв заряду, термодинамічної густини станів та ентропії електронів у напівпровідникових нанопроводах. Для знаходження концентрації носіїв заряду використовували рівняння для загальної кількості частинок. Використовуючи різні наближені вирази для функції розподілу Фермі–Дірака, отримано наближені рівняння для концентрації носіїв заряду, термодинамічної щільності станів, ентропії, також побудовано тапроаналізовано графіки їх залежностей від хімічного потенціалу при різних температурах. Наведено та проаналізованографіки температурної залежності хімічного потенціалу. Використовуючи термодинамічну щільність станів, отримано температурні залежності енергетичних рівнів та тепловихкоефіцієнтів змін цих рівнів.