Local dynamical characteristics of a molecular aggregate under the action of the bichromatic electromagnetic field - Ropakova, I. Yu.; Zvyagin, A. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2021)
Розраховується декілька динамічних характеристик домішки, пов’язаної з молекулярним агрегатом, під впливом біхроматичного електромагнітного поля. Зона екситонів та локальні рівні, що викликані домішкою, можуть давати внесок до локальних динамічних характеристик домішки. Показано, що біхроматичне електромагнітне поле породжує комбіновані резонанси, які проявляють себе у всіх динамічних характеристиках системи. Також показано, що можна спостерігати резонансні особливості динамічних характеристик на частотах (або довжинах хвиль) у діапазоні далеко за власними частотами молекулярного агрегату та домішки.