Infield magnetic measurements of (Cu0.5Tl0.5)Ba2Ca3(Cu4–xTix)O12–δ (x = 0, 0.25, 0.50, 0.75) samples - Ishtiaq, Amna; Khan, Nawazish A.; Kanwal, Anila; Abbas, Syed Qamar; Khan, M. Nasir; Hussain, Shafaat (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Зразки надпровідників (Cu0,5Tl0,5)Ba2Ca3(Cu4–xTix)O12–δ (x = 0, 0,25, 0,50, 0,75) синтезовано при 880 °C. Досліджено їхнадпровідні властивості за допомогою рентгеноструктурного аналізу, вимірювання питомого опору, сприйнятливості змінного струму, спектроскопії поглинання FTIR та детальних магнітних вимірювань у польових умовах. Внаслідок збільшенняконцентрації x легування Ti довжина осі a тетрагональної елементарної комірки збільшується, тоді як довжина осі c зменшується. Крім того, Tc(onset), Tc(R = 0) та величина діамагнетизму пригнічуються. Положення піків апікальних кисневих мод залишається незмінним, однак планарні режими кисню CuO2/TiO2 пом’якшуються зі збільшенням x концентрації легування Ti. Критична густина струму Jc зразків пригнічується зі зростанням поля та температури вимірювання, однак пригнічення Jc є більш крутим у легованих зразках. Леговані атоми збільшують сукупність обмежених дефектів, які діють як закріплюючі ядра, що збільшують енергію на одиницю довжини вихору потоку ε. Міцність пінінгу суттєво залежить від ε, тому вона також зростає зі збільшенням x концентрації. Підвищення надпровідності легованих зразків проявляється у вигляді зростання довжини когерентності ξc, пригніченні параметра Гінзбурга–Ландау κ та глибини проникнення λD. Покращені внутрішньопольові характеристики легованих зразків вказують на те, що атоми Ti діють як ефективні центри фіксації потоку, тоді як через їх присутність у кінцевій сполуці фазова когерентність куперівських пар у різних елементарних комірках є незначною, що викликаєпригнічення Tc і величини діамагнетизму у вимірюванняхсприйнятливості на змінному струмі.