Pressure effect on magnetic susceptibility of intermediate-valence compound YbInAu2 - Panfilov, A. S.; Grechnev, G. E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Залежність магнітної сприйнятливості проміжно-валентної сполуки YbInAu2 від тиску була виміряна в інтервалі температур 78–300 K і демонструє значне та залежне від температури зростання сприйнятливості під тиском. Первісний аналіз експериментальних даних в рамках моделі Сoqblin–Schrieffer’a для цілочисельного значення валентності дозволив зробити певні оцінки температури Кондо та її похідної по тиску, але не дав змоги кількісно описати специфічну температурну залежність самої сприйнятливості. Модель домішок Anderson’a з нескінченним кулонівським відштовхуванням U, основними параметрами якої є положенняf-рівня відносно енергії Фермі та його гібридизаційна ширина, виявилася більш придатною для опису отриманих експериментальних даних для YbInAu2, що свідчить про сильну залежність положення f-рівня від атомного об’єму.