Hybrid shield for microwave single-photon counter based on a flux qubit - Lyakhno, V. Yu.; Turutanov, O. G.; Boichenko, A. P.; Shapovalov, A. P.; Kalenyuk, A. A.; Shnyrkov, V. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Розглянуто сценарій екранування та стабілізації магнітного та електромагнітного полів у вимірювальному об’ємі, який займає потоковий кубіт. Цей кубіт використовується як штучний макроскопічний атом з дискретними енергетичними рівнями у лічильнику поодиноких фотонів мікрохвильовогодіапазону. Показано, що зниження амплітуди варіацій зовнішнього магнітного поля всередині тришарового гібридного екрана, який складається з надпровідного та феромагнітного циліндрів з відношенням діаметра до довжини 1:5, забезпечує високу стабільність магнітного поля. Абсолютне значення магнітного поля у місці розташування зразка визначається головним чином магнітним потоком, що був захоплений надпровідними екранами під час їх надпровідного переходу. Хоча стабільність магнітного поля є більш важливою для лічильника фотонів, ніж його значення, у роботі також обговорюються експериментальні методи зменшення абсолютних значень поля у гібридному екрані.