Low-temperature ferromagnetic resonance in bare and SiO2 coated La0.775</sub<> Sr0.225 MnO3 nanoparticles - Sova, K. Yu.; Vakula, A. S.; Кalmykova, Т. V.; Tarapov, S. I.; Petrushenko, S. I.; Belous, A. G.; Solopan, S. O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Наночастинки La0.775Sr0.225MnO3, які покриті оболонкою здвоокису кремнію різної товщини, синтезовано золь-гель методом з термообробкою при T = 1073 К. Проведено аналіз їх експериментальних спектрів феромагнітного резонансу удіапазоні температур 77–290 К. В області 230 К ≤ Т ≤ 290 К у зразках з покриттям ширина лінії поглинання змінюється нелінійно. Такі зміни можуть свідчити про виникнення зовнішніх напруг між наночастинками через різницю коефіцієнтів теплового розширення двох матеріалів.