High-frequency magnetic susceptibility of a 2D electron gas with spin-orbit interaction in a parallel magnetic field under topological phase transition - Kolesnichenko, Yu. A.; Stepanenko, D. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Теоретично досліджено спіновий транспорт у двовимірній електронній системі з істотною спін-орбітальною взаємодією при топологічному фазовому переході внаслідок зміни паралельного магнітного поля. Отримано аналітичні формули для високочастотного тензора магнітної сприйнятливості за умов, коли обидві спінові смуги заповнені. Наведено чисельний аналіз, що дає достатньо повне уявлення про залежність спінової магнітної сприйнятливості від частоти та магнітного поля. Встановлено, що магнітна сприйнятливість має стрибок для значень магнітного поля, при якому змінюється зв’язність контуру Фермі.