Low-temperature magnetic susceptibility of ErAl3(BO3)4 single crystal: evidence of antiferromagnetic spin-spin correlations - Merenkov, D. N.; Bedarev, V. A.; Poperezhai, S. N.; Savina, Yu. A.; Zajarniuk, T.; Szewczyk, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Виміряно температурну залежність магнітної сприйнятливості монокристала ErAl3(BO3)4 в інтервалі температур T = 2–15 K y зовнішньому магнітному полі H = 100 Е уздовж кристалографічних осей a та c. Виявлено вплив спін-спінових кореляцій на магнітну сприйнятливість. Проведено оцінкувеличини температури Кюрі–Вейса θAF ≈ –0.45 K.