Helium in uranium dioxide: Computer simulation - Yakub , E. S.; Yakub, L. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Розглянуто результати останніх експериментальних досліджень, а також комп’ютерного моделювання поведінки гелію в ядерному паливі на основі урану. Обговорюються потенційні моделі взаємодії атомів гелію, іонів урану та кисню, результати та перспективи застосування методів комп’ютерного моделювання для прогнозування найважливіших властивостей твердих розчинів гелію, таких як його розчинність та коефіцієнти дифузії в стехіометричному та нестехіометричному діоксиді урану.