s- and p-superfluidity of Fermi atoms in Bose–Fermi mixtures - Gorbar, E. V.; Nikolaieva, Y. O.; Oleinikova, I. V.; Vilchinskii, S. I.; Yakimenko, A. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
p-хвильові надплинні системи з нетривіальними топологічними характеристиками є важливими для реалізації стійких операцій із квантовими станами. Однак практична реалізація p-хвильових станів досі залишається невирішеною проблемою. Вивчено s- та p-хвильову надплинність у сумішах ферміонних та спінорних бозонних газах та наведено систему загальних рівнянь для щілин цих надплинних станів. Чисельно розв’язуючи рівняння для s-хвильового стану, знайдено фізичні умови реалізації чистого p-хвильового стану без домішок s-хвильового стану в добре контрольованих умовах атомної фізики.