Temperature dependence of upper critical fields and coherence lengths for optimally-doped YBa2Cu3O7–δ thin films - Petrenko, E. V.; Omelchenko, L. V.; Terekhov, A. V.; Kolesnichenko , Yu. A.; Rogacki , K.; Sergeyev , D. M.; Solovjov , A. L. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Проведено всесторонній порівняльний аналіз верхніх критичних магнітних полів µ0Hc2(0) в рамах теорій Гінзбурга–Ландау (ГЛ) і Вертхамера–Гельфанда–Хоенберга (ВГХ) для оптимально допованих тонких плівок YBa2Cu3O7–δ. Для різних орієнтацій магнітного поля наші розрахунки дають 638 та 153 Тл у випадках µ0Hc2(0), H || ab та µ0Hc2(0), H || c, відповідно, при Hc2(0). Вперше визначено температурні залежності довжин когерентності ξab(T) та ξc(T) відповідно запропонованим теоріям з використанням критеріїв 50 та 90% величини питомого опору в нормальному стані ρN. Підхід ГЛ (з критерієм 0,9ρN) дозволяє отримати ξab(0) = 11.8 Å та ξc(0) = 3.0 Å, що добре узгоджується з літературними даними. Обговорюються засто сування дуже малих довжин когерентності у ВТНП.