Impact of temperature and pressure on phase separation in the basal plane of Y0.77Pr0.23Ba2Cu3O7–δ single crystals - Solovjov, A. L.; Khadzhai, G. Ya.; Vovk, R. V.; Mazepulin, A. V.; Chroneos, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Досліджено вплив високого гідростатичного тиску (до 11 кбар) на провідність у базисній ab-площині монокристалів Y0,77Pr0,23Ba2Cu3O7–δ. На відміну від монокристалів YBa2Cu3O7–δ, було виявлено, що високий тиск призводить до фазового поділу в базисній площині монокристалів Y0,77Pr0,23Ba2Cu3O7–δ. Обговорено механізми впливу празеодиму та високого гідро статичного тиску на двоступеневий резистивний перехід у надпровідний стан.