Excess conductivity of HTSC ceramics YBa2Cu3O7–δ with TiO2 impurities - Savich, C. V.; Samojlov, O. V.; Kurbanov, U.; Solovjov, A. L.; Vovk, R. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Досліджено провідність керамічних зразків YBa2Cu3O7–δ, легованих Ti. Показано, що внесення домішки TiO2 приводить до зростання кількості ефективних центрів розсіювання нормальних носіїв. Надлишкова провідність досліджених зразків у широкому інтервалі температур підкоряється експоненціальній температурній залежності, а поблизу Тc задовільно описується теоретичною моделлю Асламазова–Ларкіна. При цьому добавка Ti приводить до значного розширення температурного інтервалу існування надлишкової провідності в ab-площині.