Grüneisen parameters in the quantum paramagnet with the magnetoelectric coupling - Zvyagin, A. A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Теоретично показано, що магнітний параметр Грюнайзена для квантового орторомбічного парамагнетика виявляє особливості подібні тим, що спостерігалися в багаточастинкових спінових системах в критичних точках. Для парамагнетика з сильним зв’язком між спіновою та електричною підсистемами введено електричний параметр Грюнайзена, що є характеристикою електрокалоричного ефекту в системі. Низькотемпературна поведінка обох параметрів Грюнайзена визначається точками кросовера спектра квантового парамагнетика.