Combined breakdown of a dielectric nanolayer to form a Josephson bridge - Krevsun, A. V.; Bondarenko, S. I.; Koverya, V. P. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Електричний пробій наношару діелектрика між плівковими електродами при сумісній дії постійного струму і струму розряду конденсатора дозволяє формувати джозефсонівські містки з відтвореним опором, що перевищує 1 Ом. Виявлено нову особливість формування містка в процесі електричного пробою, якому передує серія попередніх пробоїв (автопробоїв) наношару діелектрика. Обговорюється механізм процесу та роль товщини катодної плівки у формуванні містка.