The need and promise of a qualitative description of large quantum coherent structures - Zagoskin, M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Проектування, характеристика та оптимізація великих штучних квантових структур (наприклад, практично корисних квантових комп’ютерів) ускладнюється тим, що їх ефективне моделювання класичними засобами є принципово неможливим. З іншого боку, важливу інформацію про такі системи можна отримати з якісного аналізу їх поведінки в «загальному ви падку». Зокрема, знаходження універсальних безрозмірних комбінацій їх параметрів (показників корисності), які керують переходами між якісно різними режимами функціонування, допоможе встановити бажані параметри системи із застосуванням масштабних експериментів та модельних розрахунків.