Зворотний ефект близькості в тунельній гетероструктурі феромагнетик–ізолятор–надпровідник Co2CrAl–I–Pb - Руденко, Е.М.; Соломаха, Д.О.; Дякін, М.В. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Створено тунельні контакти феромагнетик–ізолятор–надпровідник Co2CrAl–I–Pb та досліджено їх вольт-амперні характеристики (ВАХ). Встановлено, що вони відрізняються від звичайних ВАХ тунельних переходів типу нормальний метал–ізолятор–надпровідник. Припускається, що спостережений ефект зміни вигляду ВАХ пов’язано з руйнуванням куперівських пар внаслідок існування зворотного ефекту близькості між електродами Co2CrAl та Pb. Проведено обчислення ВАХ на основі підходу Фулде.