Spectroscopy of electron-phonon interaction in β phase of Mo-Re alloy - D’yachenko, A.; Kalenyuk, A.; Tarenkov, V.; Shapovalov, А.; Boliasova, О.; Menesenko, D. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2022)
Вперше досліджено механізм електрон-фононної взаємодії в сплаві Mo0.73Re0.27 в тунельному контакті Ag-I-Mo0.73Re0.27, де I — діелектрик, сформований на природному оксиді MoReOx. Такий підхід допоміг уникнути впливу ефекту близькості, який властивий широкому колу контактів з прошарком окисненого Al. Через відсутність негативного ефекту близькості, що призводить до появи нульової аномалії в тунельній провідності, масштаб якої перевершує тонку структуру електрон-фононної взаємодії, вдалося отримати характеристики фононного спектра досліджуваного сплаву молібдену з ренієм. Отримані результати добре узгоджуються з даними вимірювань теплопровідності, мікроконтактної та нейтронної спектроскопії.