The study of electronic structure and optical properties of Ba2MnWO6 within density functional theory - Nguyen, Thi Thu Ha; Sahakyan, Mane; Tran, Vinh Hung (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
На основі теорії функціоналу густини в узагальненому градієнтному наближенні досліджено електронні та оптичні властивості подвійного перовскіту Ba2MnWO6. Розглянуто чотири магнітні конфігурації, такі як дві колінеарні антиферомагнітні структури AF-1, AF-2 і дві неколінеарні антиферомагнітні структури AF-NC1, AF-NC2. Отримані результати показують, що максимум валентної зони переважно формується внеском від Mn-3d орбіталей, тоді як мінімум зони провідності складається переважно внеском від W-5d орбіталей. Ba2MnWO6 проявляє себе як напівпровідник з непрямою забороненою зоною. Енергетичний інтервал між двома рівнями t2g,↑ і e2g,↑ основного стану Mn-3d, які розташовано приблизно на 1,9 і 1 еВ нижче рівня Фермі, виникає як наслідок розщеплення в кристалічному полі. Аналіз оптичних результатів вказує на наявність поглинання світла кристалом Ba2MnWO6 в ультрафіолетовому діапазоні. Отже, цей матеріал є потенційно привабливим з погляду оптичного застосування, наприклад, для розробки сонячних елементів, що працюють в ультрафіолетовому діапазоні світла.