Fractal analysis for low temperature physics - Chernogor, Leonid F.; Lazorenko, Oleg V.; Onishchenko, Andrey A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Представлено стислий огляд існуючих методів монофрактального аналізу, що рекомендовано для проведення досліджень у галузі фізики низьких температур. Запропоновано нову класифікацію сучасних методів монофрактального аналізу, яка грунтується на природі алгоритмів, що використано. Розглянуто властивості, переваги та недоліки цих методів. Представлено важливу нову концепцію фракталів другого порядку. З використанням набору спеціально створених простих детермінованих теоретичних моделей сигналів, що базуються на фракталах другого порядку, та традиційних фрактальних сигналів наведено результати їх порівняння, які отримано засобами вейвлет-аналізу. Обговорено особливості фракталів другого порядку.