Creation and evolution of a “hotline” in superfluid helium - Vovk, R.V.; Nemchenko, K.E. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Представлено теоретичний розгляд явища «гарячої лінії» — області з підвищеною густиною енергії фононів, яка виникає при перетині двох пучків у гелії. Проведено аналіз результатів спостережень та теоретичний розгляд формування «гарячої лінії». Результати розрахунків також порівняно з експериментальними даними щодо залежності параметрів «гарячої лінії» від потужності вихідних пучків та кута між напрямками їх руху.