Special features of low-temperature microwave ferromagnetic resonance in nanometer ferrite layer patterned by macroporous silicon substrate - Vakula, A.S.; Polevoy, S.Yu.; Sova , K.Yu.; Nedukh, V.; Girich, A.A.; Tarapov, S.I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Проведено аналіз експериментальних спектрів феромагнітного резонансу в нанометровому шарі фериту, нанесеного на макропористий кремній, отриманих при Т = 300 та 4.2 К в діапазонах частот 5–15 та 60–75 ГГц відповідно. У шарі фериту, крім однорідної моди феромагнітного резонансу, виявлено додаткові піки. Аналіз за допомогою відомих теоретичних уявлень про спінові коливання спільно з результатами мікромагнітного моделювання показав, що в даному об’єкті формуються спін-хвильові моди коливань, які виникають завдяки структуризації феритового шару підкладкою з макропористого кремнію.