Hopping mechanism of heat transfer in cyclic hydrocarbons - Konstantinov, V.A.; Krivchikov, A.I.; Sagan, V.V.; Karachevtseva, A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Збільшення теплопровідності з температурою в динамічно орієнтаційно невпорядкованих фазах циклічних вуглеводнів пояснюється нещодавно запропонованим термоактиваційним механізмом теплопередачі. Показано, що високотемпературна теплопровідність добре описується залежністю Арреніуса. Визначено енергії активації та передекспоненціальні фактори. Показано, що енергії активації не залежать від густини зразка. Проаналізовано залежність передекспоненціального фактора від енергії активації групи циклічних вуглеводнів.