Piezomagnetism in a mixed state in FeSe-based superconductors - Fil, V.D.; Fil, D.V.; Zvyagina, G.A.; Bilych, I.V.; Zhekov, K.R. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено акустоелектричну трансформацию (АЕТ) у змішаному стані в надпровідних халькогенідах на основі FeSe. Залежності АЕТ сигналу від магнітного поля, отримані на початкових стадіях проникнення потоку, демонструють поведінку, яка може бути пояснена, тільки якщо до розгляду включено п’єзомагнетизм. Саме цим аргументується, що ці кристали відносяться до класу сполук з порушеною інваріантністю відносно обернення часу і знаходяться в стані з прихованим магнітним порядком.