Influence of the ac magnetic field on the elastic and electric characteristics of a quantum paramagnet - Zvyagin, A.A.; Zvyagina, G. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Показано, що електричні, п’єзоелектричні та пружні характеристики орторомбічного парамагнетика залежать від прикладеного змінного магнітного поля, яке є колінеарним постійному. Залежність виникає завдяки ренормалізації квадрупольної спінової сприйнятливості. У динамічному режимі квадрупольна сприйнятливість осцилює з частотою змінного поля та частотою, яка є подібною частоті Рабі. У сталому режимі квадрупольна сприйнятливість коливається тільки з частотою змінного поля відносно ренормалізованого відносно до початкового значення її величини. Така ренормалізація може змінити значення електричних, п’єзоелектричних та пружних характеристик системи.