Nonlinear transport properties of atomic copper point contacts - Strohmeier, Marcel; Kirchberger, Kim; Scheer, Elke (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджено нелінійні електронні транспортні властивості мідних точкових контактів. Використовуючи техніку механічноконтрольованого розривного контакту, можна одержати контакти різних розмірів для вивчення усереднених за ансамблем спектрів диференціальної провідності при низьких температурах. Вивчено сигнатури фононних збуджень при зменшенні контактних розмірів аж до атомарного масштабу, де виникають флуктуації провідності, що накладаються на фононні сигнатури. Прикладання високої напруги зміщення до мідних контактів атомарних розмірів виявляє додаткові особливості, які зумовлені перегрупуванням атомів.