Quantum analogues of dissipative circuit elements - Zagoskin , A. M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Квантові аналоги недисипативних елементів схеми, тобто структур, які можуть існувати в суперпозиції станів з різними значеннями індуктивності або ємності, легко реалізуються за допомогою, наприклад, надпровідних кубітів. Розглянуто можливість існування квантових аналогів дисипативних елементiв електричного ланцюга, які демонструють суперпозиції станів з різними провiдностями або мемристансами. Показано, що це не суперечить дисипативному характеру цих елементів.