Carbon footprint of helium recovery systems - Jones, A.T.; Down, R.B.E.; Lawson, C.R.; Keeping, D.; Kirichek, O. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Гелій — це остаточний глобальний ресурс, який стає життєво важливим для відновлення та повторного використання, оскільки він постійно зменшується. У процесі відновлення гелію використовується обладнання для заводу, яке може споживати значні потужності та генерувати велику кількість вуглецевих викідів. Багато організацій у всьому світі активно намагаються зменшити свої вуглецеві викиди, отже, зменшити вплив їхнього виробництва на клімат. Проведено оцінку CO2, який виробляється на літр рідкого гелію під час роботи системи відновлення гелію ISIS, і порівняно його з вуглецевим викидом під час виробництва рідкого гелію, який постачається газовими компаніями. Порівняння чітко демонструє, що вуглецевий викід внаслідок дії системи відновлення рідкого гелію набагато менший, ніж в разі виробництва рідкого гелію, що постачається газовими компаніями.