Magnetoresistance peculiarities of Bi95.69Mn3.69Fe0.62 in magnetic fields up to 140 kOe - Terekhov, A.V.; Rogacki, K.; Yarovyi, V. M.; Stepanov, V. B.; Kolesnichenko, Yu. A.; Shevchenko, A. D.; Kovalyuk, Z. D.; Lähderanta, E.; Solovjov, A. L. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Вперше досліджено магнітопольові залежності електроопору Δρ/ρ0(Η) текстурованого полікристала Bi95.69Mn3.69Fe0.62 для конфігурацій H ⊥ I та H // I за температур 5, 80, 150 та 300 К. Встановлено, що залежності Δρ/ρ0(Η) суттєво відрізняються від магнітопольових залежностей магнітоопору для чистого вісмуту внаслідок впливу внутрішнього магнетизму включень α-BiMn фази на поведінку носіїв заряду в матриці вісмуту. Виявлено максимуми Δρ/ρ0(Η)при H ≈ 30 та ≈ 40 кЕ для відповідно поздовжнього і поперечного магнітоопорів, які можуть бути пов’язані з досягненням квантової межі.