On the classification of degenerate equilibrium states of multisublattice SU(4) magnets with spin s=3/2 - Kovalevsky, M. Yu. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Вивчено стани рівноваги багатопідграткових магнетиків зі спином s = 3/2. Розвинений підхід суттєво використовує властивості симетрії гамільтоніана, уявлення про залишкову симетрію стану рівноваги та вид параметрів порядку. На цій основі, не вдаючись до будь-яких модельних припущень, отримано рівняння класифікації параметрів порядку. Дано рішення цих рівнянь у випадках порушених SU(4) та SU(3) симетрій. Рівноважну структуру параметрів порядку представлено в термінах параметрів спонтанної анізотропії генератора залишкової симетрії.