Orientational order parameter and mean square displacement of solid heavy nitrogen in the low-temperature phase. Experimental data - Hurova, D. E.; Erenburg, A. I.; Aksenova, N. A.; Galtsov, N. N.; Zinoviev, P. V. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Представлено результати аналізу температурної залежності інтенсивності рентгенівських відображень від твердого важкого азоту в упорядкованій фазі. Побудовано температурну залежність параметра орієнтаційного порядку та середньоквадратичних відхилень молекул 15N2, які отримані з рентгенівських даних, та знайдено параметр орієнтаційного порядку при 0 К, що є на 12% більший за параметр орієнтаційного порядку, який було отримано в теоретичних роботах. Встановлено, що молекула важкого азоту «вільно» обертається в кристалі при температурах вище 45 К.