Oxygen diffusion in RBa2Cu3O7–δ superconductors: A brief review - Goulatis, I. L.; Vovk, R. V.; Chroneos, A. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Зацікавленість до сполук типу RBa2Cu3O7-δ (R = лантаноїди) викликана їх надпровідними властивостями. Це питання має особливе значення у фізиці твердого тіла, тому протягом багатьох десятиліть ці властивості було активно досліджено з метою підвищення критичної температури шляхом легування або зміни зовнішніх параметрів, таких як тиск. В цьому огляді коротко обговорено процес дифузії кисню у сполуках типу RBa2Cu3O7-δ в залежності від їх хімічного складу. Для більш точного порівняння також розглянуто аналогічні сполуки.