Dynamics of skyrmion contraction and expansion in a magnetic film - Chudnovsky, Eugene M. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Досліджується скорочення та розширення скірміонів у феромагнітних плівках. У центросиметричних системах динаміка руйнування скірміона визначається розсіюванням. Час колапсу має мінімум на постійній демпфування. У системах зі зламаною інверсійною симетрією еволюція скірміонів до розміру рівноваги визначається взаємодією Дзялошинського–Морія. Виводяться визначення, що описують часову залежність розміру скірміона, та обговорюються їх залучення для обробки інформації на основі скірміона.