Structural studies of epoxy resin with impurities of carbon nanostructures - Hurova, D. E.; Cherednichenko, S. V.; Aksenova, N. A.; Vinnikov, N. А.; Dolbin, А. V.; Galtsov, N. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Проведено дослідження методами рентгенівської дифрактометрії та оптичної мікроскопії епоксидних композитів із вмістом невеликих кількостей нанотрубок та оксиду графену. Досліджуваною речовиною склеювали дві алюмінієві пластини, а потім розтягували в різні сторони до розриву. За допомогою рентгенівської дифрактометрії встановлено, що введення в епоксидну смолу домішки не призводить до утворення кристалічних включень. Для зразків із домішкою оксиду графену спостерігається утворення конгломератів оксиду графену з лінійним розміром близько 10 мкм.