Dynamical characteristics of inhomogeneous molecular aggregates - Ropakova, I. Yu.; Zvyagin, A. A. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Розглянуто динамічні характеристики одновимірного молекулярного агрегату з безладдям екситонних перескоків. Показано, що безладдя в розподілі знаків перескоків екситонів агрегату кардинально змінює динамічні характеристики. В однорідному випадку динамічні характеристики молекулярного агрегату виявляють вузькі лінії на краях зони екситонів Френкеля агрегату. З іншого боку, показано, що розглянуте безладдя призводить до ненульових внесків до динамічних характеристик усіх екситонів зони.