Measurements on the heat capacity of thermal reduced graphene oxide down to 0.3 K - Sumarokov, V. V.; Dolbin, A. V.; Jeżowski, A.; Szewczyk, D.; Gnida, D.; Vinnikov, N. A.; Bagatskii, M. I. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Питому теплоємність термічно відновленого оксиду графену (trGO) виміряно методом терморелаксації в інтервалі температур від 0,3 до 275 К. Виявлено, що температурна залежність теплоємності C(T)/T від T2 trGO є немонотонною. Встановлено, що в інтервалі температур 0,3–6 К спостерігається аномальна поведінка температурної залежності теплоємності trGO, що різко змінює її характер. Припускається, що ця аномалія обумовлена впливом домішок та дефектів, а також особливостей будови.