Double quantum dot spin resonances with a time-dependent spin-orbit coupling - Giavaras, G. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2023)
Двоспінові резонанси в подвійних квантових точках з постійним спін-орбітальним зв’язком (СOЗ) можуть бути індуковані змінним полем, яке періодично модулює енергетичний розлад. Але велика амплітуда поля змінного струму може ненавмисно викликати модуляцію змінного струму в СOЗ, яка, своєю чергою, може змінити частоту резонансів і форму піків струму. Продемонстровано, що в залежності від магнітного поля, що прикладалось, та параметрів подвійної квантової точки слабка залежність від часу в СОЗ може мати зовсім інший вплив на резонансні піки; зокрема піки можуть як підсилитись, так і повністю зникнути.