Structural studies of amorphous polymer films. Experiment and calculation - Hurova, D. E.; Geidarov, V. G.; Braude, I. S.; Aksenova, N. A.; Stepanian, S. G.; Adamowicz, L.; Galtsov, N. N. (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Для аналізу рентгенівських дифрактограм, отриманих від полімерних плівок, що піддавались зовнішньому впливу (одновісному розтягуванню та витримці при температурах рідкого гелію), побудовано криві функції радіального розподілу (RDF), а також розраховано геометрію 4,4ʹ-оксидифенілен-піромеллітіміду (PM). З аналізу RDF випливає, що одновісне розтягування плівок полімеру PM спричиняє зміну геометрії мономеру, а витримка при низьких температурах призводить до взаємного впорядкування полімерних ланцюгів.