Clusteroluminogenic polymers: applications in biology and medicine (Review Article) - Sakhno, Tamara; Ivashchenko, Dmytro; Semenov, Anatolii; Ivashchenko, Olena; Sakhno, Yuriy (ФІЗИКА НИЗЬКИХ ТЕМПЕРАТУР, 2024)
Розглянуто сучасний стан досліджень нетрадиційної люмінесценції некон’югованих полімерів, яка виникає в результаті просторового спряження внаслідок перекривання електронних орбіталей атомів в агрегатах, що утворюються при високих концентраціях речовин у розчинах або у твердому стані. Центральне місце займають застосування кластеролюміногенних полімерів у сферах біології та медицини. Це включає використання кластеролюмінесценції для вивчення шляхів біомедичних реакцій, моніторингу та візуалізації динамічних реакцій, цільової доставки ліків, полегшення моніторингу в реальному часі, а також візуалізації та відстеження. Наголошується